Влада візьметься за «героїв парковки»Незабаром любителів припаркуватися в недозволеному місці або не заплатити за парковку штрафуватимуть «по-великому”, пише nashkiev.ua.

У понеділок, 7 листопада, у Верховній Раді зареєстрували законопроект, який давно лобіювала столична влада. Про це розповів радник голови КМДА Дмитро Білоцерківець.

Відповідно до законопроекту, за паркуванням повинні стежити спеціально навчені люди, які і будуть штрафувати порушників. Крім того, на платних парковках буде передбачена фото-відеофіксація для любителів «халяви”, а також штраф у 20-кратному розмірі вартості парковки.

За словами Білоцерківця, головна «фішка” законопроекту – запровадження так званих «штрафів під скло”.

«Порушник після повернення до машини буде знаходити у себе під лобовим склом повідомлення про притягнення до відповідальності з кодом доступу на сайт, на якому можна буде побачити фото свого авто в момент порушення”, – говорить він.

Однак, існує у цього законопроекту і зворотна сторона. У столиці гостро не вистачає паркомісць, а ціни на підземні паркінги ніяк не можна назвати низькими (30-40 грн/год). В таких умовах багатьом водіям просто ніде буде залишити свою машину. Влада ж поки тільки заявляють про масштабні плани з будівництва нових парковок в центрі.