Куди зникають машини з іноземними номерами в Україні?На сьогоднішній день в Україні навколо машин з іноземними номерами безліч чорних схем. Найпопулярніша називається Титанік – машина в’їжджає на територію України, пропадає, ніхто не знає де вона і ніхто її не шукає.

Про це повідомляється в сюжеті передачі Інсайдер на ICTV.

В Україні існують нелегальні підприємства, які переганяють автомобілі з-за кордону для подальшого перепродажу. Вони завозять їх на, зазвичай, добре охороняється і огороджену територію і розбирають на деталі.

Машина, в’їхала в Україну, повинна виїхати через рік інакше відкривається кримінальна справа. Також забороняється розкомплектовувати тимчасово ввезені автомобілі.

– Людина платить гроші митниці, що б вона юридично була вивезена і що виходить? Машина в Україні, вона розбирається за гроші, людина з митниці з бази даних знімає транспортний засіб, воно начебто виїхало, але за фактом воно залишається тут, розібране, – розповів про тіньовій схемі експерт Назар Ужвій.

За словами експерта, ця схема «кришується” поліцією, яка також має прибуток від «підприємців”.

Директор СТО Віталій розповів, звідки беруться гроші на хабарі для поліції та митниці.

– Продавши мотор і коробку передач, ми відбиваємо практично всю вартість витрачених грошей на покупку автомобіля за кордоном. У нас залишається купа речей, які в народі користуються популярністю і попитом. Продавши їх ми, виходить, подвоюємо або потроюється зароблені гроші, – сказав він.

Також він розповів, що в першу чергу продається передня частина, тому що під час аварій найчастіше страждають саме вона.

Тільки через митні пункти пропуску Львівщини 800 тис. Автомобілів пропали за схемою Титанік.