Чому платні дороги не вигідні УкраїніМіністр інфраструктури Володимир Омелян в ефірі одного з українських телеканалів заявив про будівництво платних доріг в Україні. У той же час колишній заступник міністра інфраструктури і радник голови «Укравтодору” Олександр Кава переконаний, що такі дороги не вигідні Україні, пише znaj.ua

Кава переконаний, що в Україні не може бути багато платних доріг. Однією з причин є невелика інтенсивність руху.

«Великої кількості концесійних доріг в наших умовах бути не може. Але це можуть бути невеликі проекти з протяжністю 25-60 км. Якихось масштабних проектів, наприклад, автобанів через всю країну на умовах концесії, у нас приватні інвестори не будуватимуть. І причини тут досить об’єктивні: низька щільність населення країни і низька купівельна спроможність”, – заявив Кава в коментарі на ресурсі Сегодня.

Експерт зазначив, що міжнародні інвестори зацікавлені в будівництві платних доріг, якщо потік машин щодня буде не менше 18 тисяч автомобілів. Кава додав, що цього можна досягти тільки на під’їздах до містам-мільйонникам. Окупатися будуть тільки п’ять і не більше доріг, підсумував експерт.