Наскільки збільшиться штраф за неправильне паркуванняМіністерство внутрішніх справ потурбувалося проблемою водіїв з інвалідністю.

За повідомленнями видання Politeka, у відомстві прийнято рішення, згідно з яким влада на місцях зобов’язані обладнати безкоштовні паркомісця для людей з інвалідністю.

У той же час, в значній мірі будуть збільшені штрафи за парковку на цих місцях для звичайних водіїв. В даний час розмір стягнення становить 465 грн. Тепер же ця сума збільшиться більш ніж в два рази і складе 1020 грн. І це ще не все, за парковку на місцях для людей з інвалідністю автомобіль порушник буде заблокований і відправлений на штраф-стоянку евакуатором.

Рядові українські водії неоднозначно сприйняли цю ініціативу. З одного боку, це правильне рішення: люди з інвалідністю повинні відчувати захист і підтримку з боку держави, а з іншого – для початку потрібно провести реорганізацію парковок в країні, адже місць на всіх не вистачає, і парковка на місцях для людей з інвалідністю – це іноді єдиний вихід.