БелАЗ показав неабиякий успішний результатБілоруський ВАТ «БелАЗ-холдинг» вперше став другим в світі по виробництву кар’єрних самоскидів. Про це заявив генеральний директор компанії Петро Пархомчік.

Раніше білоруський виробник займав третє місце на світовому ринку кар’єрної техніки, пише agronews.by.

Як розповів Петро Пархомчік, за результатами десяти місяців цього року, ємність світового ринку просіла на 32%. Продажі Caterpillar впали на 44%, Hitachi і Komatsu – на 33% і 34%, Lieibherr – 85%. БелАЗ – єдина компанія, яка збільшила продажі – на 5%.

Зараз БелАЗ знаходиться на другій сходинці світового рейтингу кар’єрної техніки. Вище – тільки Caterpillar, на третьому місці – Komatsu.

Відповідаючи на питання, за рахунок чого вдалося цього досягти, Пархомчік сказав: «Всі почали рахувати гроші. Ми говоримо майбутнім і справжнім покупцям: Є продукт, який ні чим не поступається за якістю Komatsu або Caterpillar. Ми готові це доводити в порівняльних змаганнях паралельно з нашими конкурентами, але при цьому ви купуєте такий же продукт по приблизно такої ж вартості, навіть трохи нижче. Найголовніше, що ми – дешевше, дешевше вартість володіння нашим продуктом».