За словами представників Інституту споживчих експертиз, для сучасного дизельного двигуна системне потрапляння палива з сіркою в систему може стати фатальним дуже швидко. Мережі АЗС БРСМ, Брент ОЙЛ і Мотта очолили антирейтинг якості дизельного палива.

Про це в своєму дослідженні повідомляє Інститут споживчих експертиз, повідомляє MMR з посиланням на «Апостроф».

«Дизельне паливо мереж заправок БРСМ, Брент ОЙЛ і Мотта має багаторазове підвищення показників сірки в своєму складі», пишуть експерти. За словами представників Інституту споживчих експертиз, для сучасного дизельного двигуна системне потрапляння такого палива в систему може стати фатальним дуже швидко.

«У число аутсайдерів потрапили цілих чотири зразки, які були придбані в мережах БРСМ-нафта, Мотта, MARSHALL і Брент ОЙЛ. В основному, проблеми були зосереджені у місті сірки. І якщо у MARSHALL це незначне перевищення на 3 одиниці (13 мг/кг), то вже у БРСМ-нафта – більш ніж семиразове перевищення (76,7)!», – зазначає ІСЕ.

За словами Інституту споживчих експертиз, паливо Брент ОЙЛ має більш ніж двадцятикратне перевищення (208 мг/кг), а «рекордсменом» – є мережа Мотта в зразку палива з якої виявили вміст сірки в 647 мг/кг.

«Така концентрація неминуче призведе до необдуманої кончини двигуна, не кажучи вже про вихлоп, через який оксид буде вкинуто на вулиці міст», – повідомляє ІСЕ.