В ніч на 6 березня на автомобільному пункті пропуску «Лужанка» на україно-угорському кордоні жінка намагалася вивезти чоловіка з України в Угорщину в багажнику автівки, повідомляє Державна прикордонна служба України у фейсбуці. Про це передає РадіоСвобода

«Цієї ночі в пункті пропуску Лужанка у напрямку на виїзд з України в багажному відсіку під особистими речами було виявлено 50-річного громадянина України, який в незаконний спосіб намагався покинути територію України», − йдеться в повідомленні.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений ЗупиниЛося (@zupynylosia)


Після того, як Росія вторглася в Україну, президент України Володимир Зеленський запровадив воєнний стан. Згідно з ним, чоловікам від 18 до 60 років, які є боєздатними, заборонено залишати країну.

Кількість біженців, які залишили Україну після початку Росією 24 лютого повномасштабної війни, перевищила 1,5 млн людей. Про це повідомив Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді 6 березня у твітері.

Україну залишають переважно жінки, діти та люди старшого віку. Понад половина цих людей (756 тисяч) нині перебуває в Польщі. Також українських біженців першими прийняли Молдова, Румунія, Словаччина та Угорщина.