У Тернополі працівники патрульної служби та митниці почали спільні рейди з виявлення та конфіскації незаконно ввезених автомобілів. Активіст організації Авто Євро Сила попереджає, що їхня організація захищатиме лише своїх членів. Управління патрульної поліції в Тернополі спільно з митниками почало перевірку автомобілів з іноземною реєстрацією, йдеться в сюжеті телеканалу intb. Шукають порушників, які не дотримуються митного законодавства. Зокрема, термінів перебування на території України.

Олег Сороковий, заступник начальника Управління Патрульної поліції в Тернополі заявив, що «при виявленні таких порушників працівники поліції запрошують їх у митницю, де на нього виносяться адмінматеріали за фактом порушення митного законодавства». Зокрема, йдеться про порушення режиму тимчасового ввезення. Наприклад, якщо автомобіль незаконно перебуває на території України понад місяць, власника штрафують на 8 000 грн. А якщо автомобіль в Україну ввозив нерезидент, а їздить наш співвітчизник, такий транспортний засіб може бути вилучено.

У Тернополі вже виявили кілька порушників митного законодавства, але через довгу процедуру цей процес потребує багато часу.

Активісти громадської організації «Авто Євро Сила», які виступають за легалізацію автомобілів на іноземних номерах, відзначають і інші випадки затримання поліцією таких машин. Зокрема, вони зафіксували випадок на Полтавському КП дороги «Київ-Харків» і говорять про початок масової війни правоохоронців проти автомобілів на єврономерах. Активісти цієї організації відзначають, що автомобілів із простроченим терміном повернення в Тернопільській області справді багато. Водночас вони попереджають, що їхня організація захищатиме лише своїх членів.