В Україні нова облава на «єврономера»Працівники патрульної служби та митниці почали спільні рейди по виявленню і конфіскації незаконно ввезених автомобілів

Перші новини, що управління патрульної поліції і митники почали перевірку «автомобілів з іноземною реєстрацію», прийшли з міста Тернополя. Як повідомляє телеканал intb. Шукають порушників, що не дотримуються митного законодавства. Зокрема, термінів перебування на території України.

При виявленні таких порушників працівники поліції запрошують їх на митницю, де на них виносяться адміністративні матеріали за фактом порушення митного законодавства
Олег Сороковий
заступник начальника Управління Патрульній поліції міста Тернопіль

Справа стосується порушення режиму тимчасового ввезення. Наприклад, якщо автомобіль знаходиться незаконно на території України понад місяць, власник штрафується на 8 000 гривен. Якщо ж автомобіль на територію України ввозив нерезидент, а їздить громадянин країни, такий транспортний засіб може бути вилучено.

Як повідомляє «Автоцентр» з посиланням на активістів громадської організації «Авто Євро Сила», які виступають за легалізацію автомобілів на іноземних номерах, в країні відзначені і інші випадки затримання поліцією таких машин. Зокрема, зафіксовані факти перевірок на Полтавському КП дороги «Київ-Харків».

Все це говорить, що правоохоронці почали масову війну проти автомобілів на «Єврономер». При цьому наголошується, що автомобілістів, які прострочили терміни повернення, в Тернопільській області дійсно дуже багато.