BMW закликає 83 своїх нових клієнтів електромобілів паркувати свої автомобілі подалі від своїх будинків і залишити їх там через підвищений ризик пожежі. Вісімдесят три нових BMW iX та i4 2022-2023 років випуску відкликано через дефектні акумуляторні елементи, які потенційно можуть загорітись.

Про це повідомляє видання theRoad з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

«Наша команда зі зв’язків із клієнтами вже активно зв’язалася з усіма власниками постраждалих транспортних засобів, щоб надати інформацію та допомогу», — сказав представник компанії.

BMW стало відомо про інцидент у США з BMW i4 eDrive40 у квітні, який спонукав розслідування щодо постачальника акумуляторів, Samsung SDI. Це дослідження призвело до порушень у виробництві деяких батарейних елементів, через що шматочки катода могли потрапити в клітину, потенційно спричинивши коротке замикання.

3 червня схожий інцидент стався в США, але цього разу з BMW iX xDrive50. Незабаром після цього 19 червня за кордоном стався ще один інцидент з iX M60. Після обох інцидентів iX аналогічні розслідування привели до схожих висновків, що спонукало до відкликання.

BMW замінить елементи батареї в постраждалих моделях — 56 iXs і 27 i4s. Компанія повідомляє клієнтів по телефону та поштою, щоб попередити їх про проблему та порадити не їздити на своїх автомобілях. З 83 потенційно залучених автомобілів постраждали 100%. Тож якщо клієнту зателефонують від BMW із повідомленням про це відкликання, це не потенційна проблема, а реальна.

Клієнтам не тільки заборонено їздити на своїх автомобілях, але й не стягувати за них плату у випадку купівли за кредитом. BMW також попереджає про паркування своїх автомобілів біля будь-яких споруд. Коротке замикання батареї може призвести до потенційної пожежі, і ви не хочете, щоб це сталося у вашому гаражі чи поблизу вашого дому.