Компанія AM General нещодавно представила нову модель Humvee, яка може запускати десятки дронів Switchblade одночасно. Про це повідомляє «Фокус» з посиланням на видання taskandpurpose.com.

Humvee (високомобільний багатоцільовий колісний транспортний засіб) моделі Sabre Blade було представлено в межах з’їзду Асоціації армії США в окрузі Колумбія у жовтні, пише ЗМІ. Ця бойова машина здатна «стріляти» баражувальними боєприпасами, серед яких 10 далекобійних дронів Switchblade 600 і 14 Switchblade 300 меншої дальності. Вона також може збивати ворожі дрони за допомогою встановленого гранатомета.

Загалом, бойове авто Humvee Sabre Blade — це не тільки броньований транспортний засіб, що забезпечує військовим безпечне пересування в зоні конфлікту, але й одночасно мобільна платформа для запуску дронів-камікадзе, оснащена власним захистом від безпілотників ворога. Раніше подібну ідею реалізували в Китаї, наголошує медіа, нагадуючи, що там запускали рої дронів з транспортних засобів.

Як зазначає T&P, конкуренцію Humvee становлять легкі тактичні машини (JLTV), головним постачальником яких є компанія Oshkosh Defense. Броня JLTV важча, проте ці машини відрізняються високою мобільністю. Однак Humvee, як і раніше, будуть використовуватися військовими, нарівні з JLTV.