З моніторингу виявилося, що улюбленим транспортом серед викрадачів став кросовер RAV4. Аналітична робота з питання викрадень автомобілів показала, що за період з травня по листопад поточного року популярністю серед викрадачів користувалися моделі південнокорейського виробництва, пише Avtosota.

У період спостережень експерти виявили максимальну кількість автомобілів марки Toyota RAV4. Легендарний кросовер Тойота РАВ 4 займає лідируючу позицію з результатом 14 відсотків викрадених машин, срібло в списку угонів отримав седан Тойота Камрі з 13 відсотками крадіжок.

В результаті аналітичної роботи зроблений основний висновок, що в 2022 році викрадення підвищилися на 8 відсотків у РАВ 4 і на 6 відсотків у Камрі, в минулому році викрадень було менше.

Також в список машин, які часто викрадаються увійшли корейські моделі Hyundai Solaris, Hyundai Tucson і Kia Sportage з показником 5 відсотків від загальної кількості викрадених моделей. У десятку автомобілів, що користуються попитом серед викрадачів увійшли такі, як КІА РІО, Хендай Крета, Kia Ceed, Kia Sorento і кросовер преміум класу Lexus RX300.

На думку експертів, показники викрадень звичайно значні і в зв’язку з пандемією у світі, складно оптимізувати і вирівняти ситуацію, хоча б до показників епохи «до коронавірусу».

Варто відзначити, що в минулому році лідером серед викрадених авто був Cadillac Escalade, трохи менші показники у Toyota Camry і Toyota Land Cruiser. Цього року лідером став популярний і надійний Toyota RAV4.