Останніми роками світ переживає справжній бум на кросовери. Ці комфортні місткі машини відмінно підходять як для справжніх бізнесменів, так перевезення великої родини. Але серед популярних моделей трапляється чимало і таких, власникам яких залишається лише лаятися. Докладніше про найненадійніших позашляховиків та кросоверів – далі в огляді.

1. Mercedes-Benz GLC

За останні кілька років водії побачили кілька нових моделей компактних кросоверів. Але майже всі ці машини виявилися вкрай ненадійними. А одним із найгірших і зовсім став Mercedes-Benz GLC (на фото вище). Після знайомства з машиною багато автолюбителів скаржаться на підвіску, гальма та систему керування.

2. Mazda CX-9

Японські автовиробники зазвичай відрізняються високою якістю машин, що збираються. Але останні кілька років нові моделі Mazda ламаються все частіше. Так, у 2016 році розпочався випуск другого покоління Mazda CX-9. Власники цього середньорозмірного кросовера все частіше скаржаться на проблеми з електронікою, гальмами та низькою міцністю кузова.

3. Alfa Romeo Stelvio

Компактний кросовер Alfa Romeo Stelvio дебютував ще в 2016 році, але машина досі вважається однією з найненадійніших у своєму класі. І цьому не варто дивуватися, тому що седан Giulia, на базі якого спроектований Stelvio, також часто ламається.

4. Land Rover Range Rover

Британський Range Rover вже давно отримав репутацію комфортного, але не самого надійного автомобіля. А модель четвертого покоління взагалі претендує на звання найневдалішої. Машина пережила вже три відгуки, але проблеми із застарілою електронікою так і не вирішено.

5. Fiat 500X

Вже кілька років італійський Fiat співпрацює з американською компанією Chrysler, але цей альянс поки що не приніс помітної користі. Принаймні італійські машини не стали надійнішими. Покупців міні-кросовера Fiat 500X очікує шум у кабіні та вібрація, дрібні прикрі поломки та висока витрата палива.

6. Jaguar F-Pace

Британський ронцерн Land Rover-Jaguar вже давно вважається виробником дуже ненадійних машин. Нова модель, кросовер Jaguar F-Pace, не стала винятком. Водії першого в історії марки кросовера скаржаться на численні проблеми з електронікою, а також систему приводу.

7. Volvo XC90

Зі всіх автомобілів, представлених у цьому огляді, найбільшим розчаруванням, мабуть, є Volvo XC90. Цей розкішний кросовер отримав відмінний дизайн та гарний мотор, але власники шведської машини часто скаржаться на проблеми з електронікою та допоміжним обладнанням. Ще більше занепокоєння викликають неполадки гальмівної системи. Для бренду, який ставить безпеку на чільне місце, це абсолютно неприйнятно.

8. Porsche Cayenne

Ще в 2014 році автомобільні експерти відносили Porsche Cayenne до дуже надійних автомобілів. Але за кілька років ситуація кардинально змінилася. Тепер Cayenne знаходиться в одному списку з найгіршими.

Легендарні силові агрегати Porsche, як і раніше, хороші, але проблеми з електронікою та системою управління зводять нанівець усі старання німецької компанії. Власники машини заслуговують на більше, враховуючи ціну, яку платять за цей автомобіль.

9. Land Rover Discovery

Як і Range Rover, Land Rover Discovery – це розкішний кросовер, який не відрізняється особливою надійністю. Проблеми з фарами, трансмісією та керуванням роблять Discovery типовим «британським автомобілем».

10. Tesla Model X

Електромобіль Tesla Model X – мабуть, найамбіційніший кросовер за останні кілька років. Але передові технології зіграли з ним злий жарт, і найскладніша електроніка досі не працює так, як треба. Також головний біль водіям доставляє кузов та механізм відчинення дверей типу «крило чайки».