За час війни в Україні велику популярність набули комплекси супутникового інтернету Starlink від компанії Ілона Маска. Вони допомагають забезпечувати безперебійний зв’язок та залишатися в мережі навіть під час блекаутів та перебоїв з електрикою. Спочатку ця система була створена для того, щоб давати інтернет для приватних будинків, але українці вже пристосували Starlink до багатоквартирних будинків і навіть до автомобілів, пише Bigmir.

Так, можливість підключитися до інтернету з будь-якої точки України, незалежно від покриття мобільних операторів або наявності світла, дуже приваблює багатьох користувачів. Щобільше, велика кількість бізнесу перейшла на використання «Старлінків», щоб забезпечити свою безперебійну роботу та отримати виграшну позицію на фоні конкурентів.

Подібна заява стосується не лише стаціонарного бізнесу, а й транспортних перевезень. Так, нещодавно у мережі з’явилося фото одного з великих пасажирських автобусів із київськими номерами, у якого ззаду на спеціальному саморобному штативі встановлено антену Starlink. При цьому в самій компанії не рекомендують встановлювати антену на транспорт, що рухається через те, що сигнал може бути нестабільним.