Часто автомобілісти, не усвідомлюючи того, шкодять двигуну своєї машини. Регулярні дрібні помилки призводять до того, що силовому агрегату потрібний капітальний ремонт. Як з’ясувалося, найпоширеніші помилки автомобілістів стосуються заміни свічок запалювання, пише sud.ua.

Заміна свічок запалювання повинна проводитися за планом. Якщо тягнути із заміною, то з’являться мікротріщини в кераміці ізолятора. Може статися, що шматочок кераміки відколеться і пошкодить стінку циліндра, викликавши прогар клапана.

Проводити процедуру заміни свічок запалювання можна за температури не вище 40-50 градусів за Цельсієм. В іншому випадку існує можливість пошкодити різьбу в головці блоку циліндрів. Свічки найпростіше викрутити, коли двигун холодний.

У процесі заміни свічок запалювання потрібно обов’язково продувати та промивати поглиблення, в яких стоять деталі. Промивку найкраще робити очищувачем карбюратора або іншим складом, що знежирює. Продувати заглиблення для свічок потрібно компресором або пилососом.

Дуже важливо правильно підібрати свічки. Для автомобілів ранніх років випуску це було не так важливо. Але для сучасних моделей неправильно підібрані свічки можуть завдати серйозної шкоди. Невідповідні свічки можуть просто розсипатися та пошкодити двигун.

Для заміни свічок потрібно використовувати спеціальний свічковий ключ. Звичайна головка може неправильно зафіксувати свічку, і вона впаде на дно колодязя.

Закручувати свічки потрібно лише динамометричним ключем. Недотяжка чи перетяжка призведуть до прориву газів через ущільнювач, циліндри працюватимуть неефективно.