Експерти назвали кросовери і позашляховики, які не бояться поганих доріг.

Subaru Outback

Останнє покоління оснащено повним приводом вже в базовій версії. Під капотом розташований потужний двигун, а в салоні знаходиться вертикально скомпонована інформаційно-розважальна система.

Honda CR-V

Сучасні покоління економічні та ідеально підходять для заміських поїздок. Просторий салон дає достатньо місця для сім’ї з п’яти осіб, а в багажник вміщається велику кількість багажу.

Ford Expedition

Один з кращих повнорозмірних позашляховиків на ринку Північної Америки. Модель пропонує місткий багажник, можливість буксирувати причіп вагою до 4180 кг, а в якості опції йде 8-місцевий салон. Навіть у базовій комплектації автомобіль може долати бездоріжжя, однак найкраще для цього підходить спеціальний офроуд-пакет.

Jeep Wrangler

Раніше ця модель зовсім не справлялася з бездоріжжям, але після поновлення в 2020 році ситуація змінилася. Тепер машина стала легшою в управлінні на шосе і в місті.

Chevrolet Suburban

Міцний рамний позашляховик має достатню вантажний простір і величезний салон на 9 осіб. Надійність автомобіля також не залишає сумнівів.

Toyota 4Runner

Це один з найбільш міцних рамних позашляховиків, який може їздити по будь-якому бездоріжжю. Однак по міських дорогах машина їздить вже не так добре, як кросовери. Навіть після останнього оновлення витрата палива залишився чималим, але це компенсується довговічністю автомобіля, високою вартістю повторного продажу і простотою обслуговування.

Land Rover Defender

У 2020 році модель повністю оновилася, при цьому зберегла пізнавані риси. Позашляховик отримав вищі оцінки від експертів.

Mercedes-Benz G-class

Це також один з найдорожчих позашляховиків. Друге покоління оснащено двигуном V8 потужністю 577 к.с. в версії G63 AMG. Також Mercedes-Benz пропонує програму G-Manufaktur, яка відкриває для G-класу широку програму індивідуалізації.

Toyota Land Cruiser

Модель лідирує в рейтингу повнорозмірних позашляховиків, які можуть подолати 320 000 км без особливого ремонту. Такий висновок був зроблений після аналізу майже 16 000 000 автомобілів, проданих за станом на 2019 рік.