Українська компані Emobili, яка продає електротранспорт для дітей та дорослих, створила електричний квадроцикл для військових. Crafter Himaks створений на базі електроквадроцикла Crafter Ranger, дороблений для потреб ЗСУ, пише Auto24.

Crafter Himaks зеленого захисного кольору має місткий багажник над задньою віссю. Він вкритий камуфляжною сіткою. Якщо борта багажника розкласти, на поверхні можна лежачи перевозити пораненого бійця. Спереду також є невеличкий багажник. Загальна вантажопідйомність багі – 300 – 350 кг.

Серед додаткових аксесуарів Crafter Himaks – саперна лопата, кріплення для речей та боєприпасів, захисні крила від бруду.

Електроквадроцикл Crafter Himaks оснащений двома акумуляторами (основний та додатковий), які також можуть виконувати роль павербанків з роз’ємів типу “прикурювач” на 12 В. З їх допомогою електричний транспортний засіб має запас ходу у 150 – 180 км. Якщо обладнати машину ще одним АКБ, запас ходу збільшиться до 250 км. Завдяки рекуперації під час гальмування або спуску з гори відбувається підзаряджання акумулятора.

Серед технічних особливостей військового квадроцикла – дискові гідравлічні передні та задні гальма. Передні амортизатори з регулятором жорсткості, два задні амортизатори – газомасляні з підкачуванням.

Квадроцикл має 4 режими швидкості – 12, 24, 36 або до 50 км/год. Колеса з 8-дюймовими дисками оснащені 4-шаровими безкамерними шинами з висотою протектора 12 мм.

Вартість Crafter Himaks – 430 тисяч гривень, виробник забезпечує гарантію у 12 місяців.