У мережі розповіли про радянський автомобіль, що не дійшов до конвеєра. Справа в тому, що в далекі 70-ті роки було спроектовано Ниву, яка абсолютно не схожа на своїх «родичів», пише Hyser.

Зараз йтиметься про ВАЗ-Е2121 1971 року випуску. Очевидно, над розробкою даного екземпляра працював головний конструктор АВТОВАЗа Володимир Соловйов.

Завдяки тому, що вдалося переконати Мінтрансу дозволу, було ухвалено рішення взятися на незвичайний проект – повнопривідний автомобіль із суцільнометалевим кузовом типу універсал.

Коли почалися розробки та дослідження, фахівці зрозуміли, що такому автомобілю потрібен постійний повний привід та потужний 1.6-літровий двигун. Також було ухвалено рішення дати цьому авто знімний м’який верх.

Через те, що у ВАЗ-Е2121 був максимально простий кузов і дизайн, на його розробку пішло лише 3 місяці. Так, влітку 1971 року вже можна було побачити цю Ниву.

Щодо першого дослідного зразка, то він був зібраний та запущений на початок 1972 року. Ця експериментальна Нива була позашляховиком з брезентовим дахом.

Через деякий час цю Ниву забарвили у зелений колір і зробили унікальну модифікацію, щоб передати її до армії. Так, це поліпшення давало машині можливість «плавати» у воді. Саме через це її прозвали «Крокодилом».

Потрібно повідомити, що вже у 1973 році з’явилися Ниви із більш звичним для всіх дизайном.