Мало хто знає про те, що свого часу Запорізький автозавод дрібними партіями випускав вантажні модифікації «Запорожців». Вони називалися ЗАЗ-968МП. Незважаючи на оригінальне рішення, у вигляді вантажівки «Запорожець» мав багато недоліків. Мабуть, найбільшим серед них є дуже скромний розмір вантажної платформи.

Виробництво цих автомобілів давно припинилося, але іноді їх можна зустріти на дорогах. Багато в чому це нагорода ентузіастів, здатних побудувати заводське авто у своєму гаражі з підручних матеріалів. Одним із таких є пенсіонер Олександр Городиський, який проживає в селі Стольне Чернігівської області. На створення машини йому знадобилося близько десяти років.

Цікаво, що у «Запоріжці» Городиського від ЗАЗу практично нічого не залишилося. Українець обрізав кузов навпіл і подовжив передній міст, тоді як задній міст був запозичений у ІЖ-2715. 1.3-літровий мотор, стикований з коробкою передач від «Жигулів», перемістився під капот у передню частину. Крім того, у автомобіля з’явилася масивна задня платформа з високими бортами, виготовленими з дерева.