За останні десять років бензин Е10, до якого додано до 10 відсотків біоетанолу, став загальним. Десять років тому його вже можна було придбати на деяких заправках у Німеччині та Франції, зрештою він також став звичайним явищем у Нідерландах у 2019 році, коли ЄС зробив продаж E10 обов’язковим. Переваги E10 полягають у тому, що він знижує викиди CO2 та вимагає меншої кількості олії для виробництва. Протягом багатьох років E10 регулярно критикувався за те, що він гірший для двигунів. Однак тепер критика виходить з дещо несподіваного боку: міністр довкілля Німеччини Штеффі Лемке хоче позбутися E10.

Лемке працює над законопроектом Frankfurter Allgemeineк, який фактично забороняє бензин E10 з 2030 року, тому що тоді, коротше кажучи, все виробництво продуктів харчування має бути призначене для виробництва продуктів харчування. Біоетанол в основному виробляється з цукрової тростини та кукурудзи, але це вже неможливо. Аргумент полягає в тому, що це покращує доступність продовольства, знижує ціни на продукти харчування та знижує вплив вирощування сільськогосподарських культур на довкілля.

Зараз читають Українським водіям видаватимуть автомобільні номери нового зразка
Проте законопроект піддався критиці, у тому числі з боку Міністерства транспорту Німеччини, тому що Е10 має позитивний ефект, тому що призводить до меншого викиду СО2. За словами Лемке, вже до 2030 нафтова промисловість буде зобов’язана скоротити викиди CO2 іншими способами. ADAC попереджає, що скасування біоетанолу в бензині призведе до підвищення цін на пальне.