У мережі показали прототипи українських автобусів, які так і не надійшли до серії. Так, ці екземпляри видадуться досить незвичайними і навіть несподіваними для радянського автопрому. Цю публікацію розмістили на порталі «photo-lviv», повідомляє Hyser

Кожен знає, що за часів Радянського Союзу вироблялося чимало транспортних засобів, які «злизувалися» із закордонних аналогів. Але, все не так сумно, як здається, тому що з часом почали з’являтися і свої автомобілі та автобуси.

Як відомо, першим українським автобусом став ЛАЗ 695 «Львів», який було зібрано на Львівському автобусному заводі ще 1956 року. Він виявився справжньою легендою, оскільки ним користувалися багато років у різних країнах.

Вже за кілька років почали вироблятися нові екземпляри, але вони так і не надійшли до серії.

Насамперед хочеться згадати ЛАЗ 698 «Карпати». Він є туристичним автобусом, який з’явився на світ у 1960 році. Цей автобус став відомим через свій неймовірний комфорт: гардероб, туалет і навіть буфет.

Автобус «Україна-1» було побачити у легендарному радянському фільмі «Королева бензоколонки». Однак на дорогах його побачити так і не вдалось. Як відомо, всі деталі робилися з нуля.

ЛАЗ 360, зібраний у 1968 році також вартий уваги. Він є низькополим і сучасним, на ті часи, автобусом. Одна через серйозні проблеми з «ходовою» проект було закрито.

Також варто згадати і ЛАЗ 11-630 «Мир». Цей екземпляр став справжнім здобутком для радянських конструкторів.