При виборі автомобіля, що був у використанні, однією з найважливіших характеристик є міцність кузова, а також стійкість до іржі. Деякі моделі більш схильні до корозії, в той час як інші пропонують серйозний захист від цієї серйозної проблеми.

Експерти Autoweek склали список із 7 автомобілів, які широко використовуються на ринку вживаних автомобілів. Всі вони досить стійкі до корозії, що робить їх добрим вибором для автолюбителів. У списку представлені автомобілі різних класів, пише sud.ua.

1. Volvo XC90

Перше покоління шведського кросовера займає лідируючу позицію в цьому рейтингу, ставши легендою і завдяки чудовому оцинкованому кузову та якісному забарвленню. Все це зменшує можливість появи іржі до нуля.

2. Audi A6 (C6)

На другому місці йде седан Aidi покоління C6, який випускався з 2004 до 2016 року. Цей автомобіль на 100% захищений від іржі, і навіть після 10 років експлуатації немає небезпеки появи коричневих плям на внутрішній стороні крил.

3. BMW X5 (E70)

Позашляховик прославився як автомобіль із чудовим захистом від корозії, нанесеної на заводі-виробнику. У цьому випадку йдеться про друге покоління моделі, випущеної в період 2006-2013 років. У цій машині іржа виникає лише за поганого кузовного ремонту.

4. Mercedes-Benz S-Class (W221)

Наступний вибір експертів – седан Mercedes-Benz S-класу (покоління W221), що випускався з 2008 по 2012 рік. Цей автомобіль не боїться жодної корозії навіть після багатьох років експлуатації. Іноді темніють лише хромовані деталі.

5. Audi Q5

Далі йде перше покоління Audi Q5. Автомобілі з’явилися на ринку у 2009 році, а захист від іржі було покращено після фейсліфтінгу у 2012 році. Цей позашляховик має спеціальну антикорозійну обробку. Весь кузов оцинкований, а це означає, що ризик неприємних сюрпризів для власника зведений до мінімуму.

6. BMW 5-ї серії (E60)

До топ-5 не потрапив баварський седан (покоління E60). Єдиний недолік цієї моделі – місця з’єднання елементів з алюмінію та сталі. Там може виникнути іржа.

7. Volvo S80

На останньому місці – друге покоління шведського седана, яке випускалося з 2006 по 2016 рік. Кузов цього Volvo виготовлений з оцинкованої сталі, а відмінна якість виготовлення та спеціальне фарбування зводять до нуля шанси на прояв іржі.