Для багатьох водіїв відвідування автозаправних комплексів, працівники яких іноді дурять автовласників, є дуже звичною справою, де усі дії доведені практично до автоматизму. Але навіть дуже досвідчені водії можуть припуститися помилки, яка призведе до сумних наслідків.

«Апостроф» пише, які вчинки можуть стати фатальними на АЗС.

Відкриті двері

Аби сплатити за придбане паливо, багато водіїв залишають відчиненими двері або ж вікна транспортного засобу та йдуть до каси розрахуватися.

Якщо не зачинити двері, то відсутністю власника, навіть нетривалою, може скористатися зловмисник, який, якщо не поцупить машину, то залюбки вкраде щось із салону.

Перевірка пістолета після заправки

Перед тим, як всістися на місце водія після процесу насичення авто паливом, потрібно переконатися, що заправний пістолет повернуто на його законне місце, а не залишився стирчати у баку. Інакше на початку руху паливозаправний пістолет напевно відірветься й доведеться, щонайменше, відшкодовувати збитки.

Неуважне водіння

Водіння завжди повинно бути дуже обережним, а на обмеженому просторі й поготів. Буває, що на заправках утворюються черги й потрібно уважно слідкувати за ситуацією «за бортом», аби не зіткнутися з іншими транспортними засобами, власники яких, як правило, також дуже поспішають. Тому не варто спричиняти ДТП на АЗС у «годину пік».