У всі часи автолюбителі намагаються обрати автомобіль з найменшою витратою палива або намагаються економити паливо під час їзди. Але не всі методи економії можуть дати очікуваний ефект.

Журналісти видання «Апостроф» зібрали п’ять головних помилок водіїв, які тільки збільшать “ненажерливість” авто.

Перелік помилок, які можуть робити навіть найдосвідченіші автомобілісти:

Прогрівання автомобіля

Існує думка, якщо машину добряче прогріти, вона почне витрачати менше палива. Можливо це і було актуальо, із карбюраторною продукцією радянського автопрому. А ось нові автомобілі дуже довго прогрівати не варто – це нічого не дасть.

Вибирати неправильний бензин

В першу чергу треба подивитися, який бензин рекомендує заливати виробник авто. Бо буде дуже великою помилкою заправляти машину бензином із вищим октановим числом, розраховуючи, таким чином, заощадити. Насправді ж може не тільки збільшитися витрата палива, але і з’являться проблеми з двигуном і випускною системою.

Не глушити автомобіль

Деякі водії вважають, що при короткостроковій зупинці краще не глушити авто, тому що при пуску двигуна витрачається більше палива. Цей “лайфхак” може бути справедливим до дизельних двигунів. Насправді ж при запуску витрачається стільки ж бензину, скільки при його холостій роботі.

Їхати на “нейтралці”

Така їзда не тільки не дозволить заощадити пальне, ви ще можете потрапити в аварію. Особливо в холодну пору року.

Використовувати присадки

Також існує думка, що використання присадок до палива може допомогти його заощадити. Це не так! Безліч присадок у продажу пояснюється тим, що на автоаматорах просто “роблять гроші”. До того ж деякі присадки можуть погано позначитися на моторі і висести його з ладу.