Експерти розвіяли трьох найбільш поширених серед вітчизняних автолюбителів міфу про бензин. Вони стосуються октанового числа, якості палива та використання присадок.

Експерти порталу NJcar назвали три найпоширеніші міфи про бензин і розповіли, чому цим домислам не варто вірити. Перший міф пов’язаний із октановим числом бензину. Існує думка, що чим більше це число, тим вища якість палива. Насправді прямого зв’язку немає. Бензин АІ-92 може бути найвищої якості, але для двигунів з високим ступенем стиснення він просто не підходить.

Деякі автолюбителі впевнені, що виробники навмисне рекомендують заправляти машину бензином із високим октановим числом, оскільки він коштує дорожче. Насправді сучасні мотори спеціально орієнтують на заправку бензином з високим октановим числом, перетравлювати А-92 їм важко. Не останню роль у такій тенденції відіграють екологічні вимоги, які з кожним роком посилюються в Європі. Бензин А-92 вже практично пішов із ринків Європи та США. Деяким брендам доводиться спеціально адаптувати свої двигуни під цю марку бензину. Але якщо в інструкції з експлуатації рекомендовано А-95, то регулярно заправлятися 92 бензином не можна.

Третій міф пов’язаний зі спеціальними марками бензину (наприклад, ЕКТО, Пульсар або G-Drive), які нібито можуть завдати шкоди мотору через присадки, що містяться в них. Насправді миючі та очищувальні компоненти, що входять до складу такого палива, можуть видаляти нагар з камери згоряння і очищати інжектори і не надають негативного впливу на двигун та інші агрегати автомобіля.