Всім відомі регіональні номерні знаки АА, ВВ, ВС та інші найближчім часом будуть розбавлені іншими. На українських магістралях невдовзі з’являться автомобілі з “номерами”, які починаються на ED, DC, DI або PD. Нововведення передбачено наказом МВС України №814 від 12.12.2022, повідомляє Wheels News.

Згідно наказу № 814 до Вимог до номерних знаків транспортних засобів вносяться деякі поправки. Наказ набирає чинності з дня офіційної публікації.

Нові серії номерних знаків створені для авто, що реєструються або перереєстровуються під час зміни власника через Електронний кабінет водія або Єдиний портал держпослуг “Дія”.

Тепер вмісто позначення регіону (перші дві літери зліва) можуть використовуватися наступні буквосполучення:

“ED”, “DC” – у разі якщо договір укладено із застосуванням засобів електронного кабінету водія функціональної підсистеми Єдиного державного реєстру єдиної інформаційної системи МВС;
“DI”, “PD” – у разі якщо договір укладено через Єдиний державний вебпортал електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія).

Нагадаємо, що можливість переоформлення легкових автомобілів, мотоциклів та мопедів через Електронний кабінет водія та “Дію” передбачена Постановою Кабміну № 1019 від 10.09.2022.

Цей документ надає право вибору: звернутися до Сервісного центру МВС або пройти процедуру онлайн. Втім, навіть при виборі другої опції власнику транспортного засобу все одно доведеться їздити до Сервісного центру для проведення експертизи, а також обміну старих “номерів” та “техпаспорту” на нові.