Через те, що автомобілі з великим пробігом часто ламаються, їх намагаються не купувати. Але насправді це залежить від кожної конкретної моделі.

Експерти, проаналізувавши дані кількох сотень тисяч автомобілів, назвали топ-10 моделей, які можна купувати навіть із великим пробігом, оскільки вони відрізняються своєю надійністю.

Subaru Forester

Найнадійнішим виявився японський повнопривідний кросовер Subaru Forester. Багато власників Forester їздять на ньому більше десяти років і не хочуть його продавати. Зараз у продажу є п’яте покоління цього кросовера, яке таке ж надійне, як попередні покоління. Надійні двигуни дозволяють Forester без проблем проїжджати понад 500 тис. км.

Ford Fusion

На другому місці – Ford Fusion, який випускають у Німеччині. У звітах німецької організації з технічного нагляду TUV цей автомобіль завжди виділяють за надійність. Навіть 15-річний Fusion має мінімальну кількість поломок.

Toyota Corolla

Третє місце за надійністю посів японський автомобіль Toyota Corolla. Експерти відзначають відмінний антикорозійний захист та надійні бензинові двигуни.

Audi TT

Спорткупе Audi TT з 1,8 л турбодвигуном першого покоління посіло четверте місце у цьому рейтингу. У звітах TUV цей автомобіль завжди одержує високі оцінки за надійність.

Audi A6

Також у звітах TUV високі оцінки за надійність у седана Audi A6 другого покоління, серійне виробництво якого розпочалося у 1994 році. Багато в чому свою гарну репутацію A6 отримав завдяки двигуну V6.

До десятки найнадійніших машин, які можна купувати навіть з великим пробігом, потрапили ще чотири японські моделі — Toyota Camry, Toyota RAV4, Honda CR-V та Lexus RX. Крім того, до цього рейтингу увійшов ще один німецький автомобіль — Mercedes-Benz SLK.