Автоексперти розповіли, які машини з пробігом краще не купувати, адже з ними буде багато проблем, і назвали найнадійніші кросовери.

Про це пише «Апостроф».

Opel Mokka

Паркетник Opel Mokka має результат менше 5% поломок при пробігах понад 60 тисяч км. Кросовер оснащувався двома 140-сильними бензиновими моторами. Базовим був 1,8-літровий «атмосферник», а на щабель вище стояв 1,4-літровий турбомотор. Обидва двигуни відрізняються високою надійністю при належній експлуатації. Вони поєднуються з практично «вічною» механікою або досить надійним 6-діапазонним автоматом.

Lexus RX

Кросовер Lexus RX доставляє власникам менше проблем, ніж будь-який інший однокласник. Показник ступеня надійності цієї моделі становить 95,35%. Тобто у менш ніж 5% цих машин старше п’яти трапляються поломки і відмови. Модифікація RX350 c 3,5-літровим 276-сильним V6 відрізняється високою надійністю, хоча і має високу витрату палива.

Toyota RAV4

Дев’ять з десяти власників Toyota RAV4 ніколи не стикалися з технічними проблемами. Це стосується машин мало не всіх поколінь, оскільки з року в рік ця модель не просто потрапляє в рейтинги надійності, але і стабільно займає там високі місця. Атмосферні мотори об’ємом 2,0 і 2,4 л можна назвати вічними.

Honda CR-V

Традиційно високі рейтинги надійності марці Honda забезпечує кросовер CR-V, який без проблем і серйозного ремонту виходжує понад 300-350 тисяч км пробігу. Підвіска і автоматична коробка передач третього CR-V славляться надійністю. Втім, так само, як і атмосферні мотори об’ємом 2.0 (150 к.с.) і 2.4 (166 к.с.) і бортова електроніка.

Kia Sportage

Sportage третього покоління укомплектована 2-літровим 150-сильним атмосферником. Цей мотор поєднується або з механікою, або з автоматом. При належному догляді будь-який з цих тандемів відрізняється високою надійністю. Також як і інші вузли третього Sportage.