Сучасні автоматичні коробки передач можна вважати досить надійними. Але за певних умов можна «вбити» навіть перевірені часом та надійні «автомати». Наприклад, якщо вчасно не змінити внутрішній фільтр, пише today.ua.

Під час експлуатації автомобіля внутрішній фільтр забивається, внаслідок чого прискорюється зношування автоматичної коробки передач. Якщо цей фільтр вже довго працює, то навіть невелика температура нижче нуля градусів може завдати серйозної шкоди будь-якому «автомату». У цьому випадку тиск рідини різко знижується, збільшується зношування фрикціонів. Що це означає? Це означає, що ще більше забруднюється масло і забивається фільтр з усіма наслідками, що звідси виходять.

Тому якщо ви власник автомобіля з автоматичною коробкою передач, у якого пробіг більше 100 000 кілометрів, то при черговій заміні рідини проконтролюйте, щоб змінили внутрішній фільтр. Зазвичай про це забувають і змінюють лише зовнішній фільтр. Але, як свідчить практика, необхідно змінювати і внутрішній фільтр.

Хоча автовиробники і стверджують, що мастило в автоматичних коробках передач не потрібно міняти, оскільки воно розраховане на весь термін служби автомобіля, але це все ж таки потрібно обов’язково робити через кожні 50-60 тисяч кілометрів пробігу, особливо якщо автомобіль вже проїхав 100 000 кілометрів. При цьому автовиробники кажуть, що мастило в «автоматі» міняти все ж таки потрібно, якщо автомобіль експлуатується у важких умовах. Toyota наприклад, каже, що в цьому випадку рідину в «автоматі» потрібно міняти кожні 60 000 км.

Потрібно врахувати, що згодом будь-яке мастило стає густішим, воно вже не потрапляє у всі вузли коробки, а це негативно позначається на ній. Врахуйте, що навіть в умовах нормальної експлуатації автомобіля в трансмісійному мастилі збільшується вміст заліза, знижуються його миючі здібності.

Як можна продовжити термін служби автоматичної коробки передач? Цього можна досягти за допомогою оновлення (або повної заміни) робочої рідини, якщо не допускати низького рівня рідини, при частковій заміні рідини не змішувати різні рідини, змінювати фільтри та мити радіатор (якщо радіатор забитий брудом, то робоча рідина перегрівається).