Компанія UzAuto Motors почала в Узбекистані серійно випускати бюджетні седани Chevrolet Onix. Вони можуть з’явитися у продажу в Україні, повідомляє today.ua.

В Україні продаж автомобілів Chevrolet відновився в 2021 році. Тому не можна виключати, що за деякий час українцям запропонують седан Onix.

Потрібно сказати, що Chevrolet Onix пройшов довгий шлях, перш ніж стати на конвеєр в Узбекистані. UzAuto Motors почав його тестово випускати ще влітку 2022 року. Минуло кілька місяців, перш ніж все було налагоджено. Наразі в Узбекистані седани Onix випускають серійно.

Що це за Chevrolet Onix? Це компактний седан, розроблений спочатку для Південної Америки (його випускають у Бразилії). У його дизайні немає нічого визначного, як, втім, і в салоні. Але чого ще можна очікувати від бюджетного автомобіля? Все досить просто, але надійно. Якість забезпечує бренд Chevrolet. У базовій комплектації є дві подушки безпеки, системи ABS та ESP, кондиціонер, електросклопідйомники, аудіосистема та інше.

Onix оснащується 1,2 л двигуном з турбонаддувом та без. Його потужність складає 90 к.с. та 132 к.с. Двигун працює разом із 6-ступінчастою механічною або 5-ступінчастою автоматичною коробкою передач.

Chevrolet Onix відноситься до бюджетних автомобілів. В Узбекистані він коштує приблизно 13 200 доларів. Якщо він з’явиться в Україні, то його ціна, мабуть, буде трохи більшою. Проте це все одно буде один із найдешевших нових автомобілів на українському ринку. Але поки що Chevrolet нічого не говорив про постачання Chevrolet Onix на український ринок.

В Україні зараз продають три моделі компанії Chevrolet, які випускають в Узбекистані. Це Chevrolet Spark, Nexia та Cobalt.

Chevrolet Spark у базовій комплектації з 1,25 л двигуном потужністю 85 к.с. та з 4-ступінчастою автоматичною коробкою передач коштує від 432 000 гривень. Chevrolet Nexia у базовій комплектації з 1,5 л двигуном потужністю 106 к.с. та з 5-ступінчастою механічною коробкою передач коштує від 449 000 гривень.

У свою чергу Chevrolet Cobalt у базовій комплектації з 1,5 л двигуном потужністю 106 к.с. та з 5-ступінчастою механічною коробкою передач коштує від 455 000 гривень.