В Україні хочуть повернути обов’язковий технічний огляд для автомобілей. Це стосується далеко не всіх, проте деяким водіям не вдасться уникнути цієї процедури. Експерти пояснили, скільки коштів доведеться витратити на технічний огляд, пише Hyser.

Вартість технічного огляду залежить від типу автомобіля, а також від його ваги. Експерти зазначають, що в будь-якому випадку ця процедура обійдеться водію на суму понад 1 000 гривень. Однак точна сума розраховується індивідуально.

Спеціалісти пояснили, що за проходження технічного огляду автомобіля цьогоріч доведеться сплатити приблизно 1 120 гривень. Якщо йдеться про автобус, який важить понад 5 тонн, то за це треба буде заплатити 1 344 гривні. У випадку з вантажівкою з вагою 12 тонн вартість процедури зросте до 1 440 гривень.

При цьому варто враховувати, що розцінки можуть бути іншими. Наприклад, якщо на автомобілі встановили газобалонне обладнання. Тоді технічний огляд може бути дорожчим. Це пов’язане з тим, що таке обладнання перевіряється окремо, а відповідно – власнику транспорту доведеться доплатити.

Те саме стосується причепів. Вартість перевірки причепу може обійтися приблизно в 1 120 гривень (тобто практично як за легковий автомобіль). Однак якщо йдеться про модель, яка важить більш як 10 тонн, то вартість перевірки зростає приблизно до 1 322 гривень.