Юрій Кордупель зі Збаража створив унікальний автомобіль-гігант «Україна». Наразі майстер хоче продати його, а за кошти з продажу придбати 3 авто для українських захисників, пише «Файне місто».

Позашляховик українського виробництва під назвою «Україна» важить 4,5 тонни. Його зробили на основі «Газ-66», але з потужним мотором від німецького «Mercedes».

«Машина зроблена на базі ГАЗ- 66: рама, мости, елементи кабіни. Мотор в автівці Мercedes 4.2 дизель, все інше розробляли і підбирали. Разом із батьком робили салон, також тут є склопідйомники, стоїть камера переднього і заднього виду», – розповідає Юрій Кордупель.

Майстер розповідає, що машину робив майже 3 роки. І якби не війна, то б і не подумав продавати. Своє творіння Юрій оцінив у 50 000 доларів.

«Цю автівку, я зробив своїми руками, і хочу її продати, щоб допомогти хлопцям купити 3 джипи на армію. Тому що в мене товариші, які зі мною працювали пішли в ЗСУ. Я обіцяв їм купити авто коли продам цю, аби їм допомогти», – додає майстер.

Автомобіль розрахований на 7 осіб, є розкладний столик і багато місця. Собівартість позашляховика 26 000 доларів. Юрій Кордупель хоче продати автівку за 50 000 доларів.

«Чесно скажу, мені не шкода коштів. Це піде на тих хлопців, що я їх знаю, їм треба. Ми маємо конкретно людей, яким треба допомогти. Все заради них, адже це всього лиш залізо, а там хлопці»,­ – зазначає майстер Юрій.

Для чоловіка автомобілі – це хобі, яким він займається ще з дитинства. Навіть зараз під час війни до нього звертаються, щоб відремонтувати чи розробити унікальне авто. Також чоловік веде сторінку в YouTube та TikTok, де ділиться інформацією для автолюбителів.

«Це моє таке хобі, адже я з дитинства цим займаюсь, і першу машину на трьох колесах зробив у 7 класі», ­– розповідає Юрій Кордупель.

На цій машині чоловік їздить 3-ій рік. Ні ожеледиця ні ями їй не страшні, адже є великі колеса.

«Мотор тут надійний і економний. Сили вистачає. Була ситуація, коли зимою витягував карету швидкої допомоги зі снігу. Їздили в Карпати до водоспаду Гук, теж все було засипано снігом, але ми проїхали. Вона проїде будь-куди, адже це є всюдихід», – згадує пан Юрії.

Автомайстер Юрій Кордупель допомагає військовим не вперше. Раніше він з колегами розробили та виготовили перший у світі причеп до зенітної установки. З нього віддали на фронт двигун, колеса і запчастини.