Український ринок самоскидної техніки продовжує розвиватися і, що важливо, в тому числі завдяки вітчизняному виробнику. Відоме підприємство TAD («Транс-Авто-Д») из Хмельницкой области, яке спеціалізується на причіпній техніці, у 2023 році освоїло новий для себе вид продукції – самоскидні кузови для встановлення на автомобільні шасі. Первістком стала модель на базі вантажівки Volvo FM 420 колісної формули 6х4, повідомляє «Автоцентр».

Самоскидний кузов TAD виготовлений із міцної сталі Hardox 450 та посилений ребрами жорсткості із металу Strenx 700. Товщина боковин становить 8 мм, а днища – 10 мм. Довжина платформи 4330 мм, ширина 2540 мм та висота 1650 мм. Корисний обсяг – 16 кубометрів. Є зсувний брезентовий дах. Гідравліка використовується марки Hyva.

Безпосередньо кузов важить лише 2700 кг, а підрамник – 800 кг. Все це забезпечує непоганий показник вантажопідйомності. В комплектацію входять кронштейн з лебідкою для запасного колеса, пластмасові захисні крила та світловідбиваючі елементи вздовж усієї платформи, у тому числі й на кормі.