Експерти з водіння дають поради українським водіям-початківцям, як заощадити пальне, рухаючись з рекомендованою швидкістю. Не слід сліпо довіряти вказівкам виробників автомобілів, оскільки існує багато факторів, які впливають на витрату пального. Рекомендується додавати 1-2 літри до вказаних виробником параметрів, пише Avtosota.

Фахівці припускають, що найбільш ефективна витрата палива відбувається при швидкості 75 км/год. Такої швидкості можна досягти в місті, якщо немає заторів на дорогах. Важливо плавно розганятися, досягаючи 50 км/год протягом 20 секунд, і підтримувати швидкість , розвиваючи не більше 1500 об/хв.

Також рекомендується вмикати якомога вищу передачу і переходити на ручний режим. Для оптимальної економії пального слід уникати високих швидкостей.

Для подальшої економії пального слід уникати використання кондиціонера, а в світлий час доби користуватися лише протитуманними фарами. Фари споживають 0,5 л/100 км.

При їзді за містом швидкість можна збільшити до 80 км/год. Слідування за вантажівкою або автобусом може зменшити лобовий опір, що призведе до ще більшої економії пального.