Не лише люди щодня вражають подвигами під час протистояння російській агресії в Україні, — дива демонструє й техніка. Зокрема, бронеавтомобіль українського виробництва «Новатор», який зміг вивезти військових живими з-під сильного обстрілу, повідомляє «Телеграф».

Про те, що обстріл справді був серйозним, можна судити вже за одним лише зовнішнім виглядом бронеавтомобіля. У компанії-виробнику «Українська бронетехніка» показали відео, на якому видно, що транспортний засіб продірявлений, димить, стоїть на пробитих колесах, має проблеми з мостами, але, що важливіше, — він вивіз всіх живими з-під обстрілу. Цікаво, що у кузові авто були гранатомети, але вони, на щастя, не здетонували.

«Сьогодні мій другий день народження, хлопці!» — перші слова водія бронеавтомобіля «Новатор», який під час виконання бойового завдання потрапив під мінометний обстріл.

«Головне — всі живі. А «Новатор» ми відновимо. Наша сервісна бригада вже готова попрацювати над найшвидшим поверненням машини у стрій», — коментують ситуацію в «Українській бронетехніці».

Обережно, на відео є нецензурна лексика (але емоційність автора ролика цілком можна зрозуміти).

У коментарях українці щиро пораділи, що військові змогли виїхати з-під обстрілу живими, а також зауважили, що Україні не завадить виробляти більше своєї техніки.