Український уряд запровадив нові правила видачі посвідчення водія та реєстрації транспортних засобів. Відтепер заявники можуть обрати один із двох способів отримання цих послуг: онлайн через портал “Дія” або через Електронний кабінет водія з видачею електронного документа. Крім того, вони можуть отримати документи на пластикових бланках.

Юрисконсульт з питань ВПО розповіла про особливості отримання водійського посвідчення. Згідно з новими правилами, електронне посвідчення водія та електронне свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу можуть бути єдиними документами, які дають право на керування транспортними засобами.

Однак тепер власники посвідчень зобов’язані обміняти посвідчення у разі зміни персональних даних протягом десяти днів з моменту отримання нового документа, що посвідчує особу, підтверджує громадянство України чи її спеціальний статус (паспорт).

Нові правила також передбачають, що кожен громадянин може мати лише одне посвідчення водія, яке підтверджує його право на керування транспортними засобами чинних категорій.

Крім того, якщо термін дії іноземного посвідчення водія закінчився, власник був позбавлений права керування транспортним засобом або є інформація про тимчасове обмеження права керування транспортним засобом, таке посвідчення не може бути обміняне на національне посвідчення водія.