В Україні хочуть заборонити евакуювати транспортні засоби на штрафмайданчик через порушення правил паркування. Якщо зміни приймуть, то авто не будуть евакуювати до завершення воєнного стану в нашій країні.

Відповідний законопроєкт № 9092 подали до Верховної Ради. В ньому передбачено, що нові правила допоможуть запобігти незаконним вилученням автомобілів, які почастішали під час війни.

Автори законопроєкту у пояснювальній записці зазначають, що під час повітряних тривог, водії частіше за все змушені залишати свої машини в пошуках укриття, порушуючи при цьому правила паркування.

На думку народних обранців, за таких обставин водії мають надавати пріоритет власній безпеці, а не дотриманню ПДР. Також, під час війни може виникнути необхідність негайної евакуації, а тимчасове затримання автомобілів інспекторами з паркування перешкоджатиме цьому процесу.

Даним законопроєктом пропонується внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, додавши примітку про те, що інспектори з паркування не можуть затримувати транспортні засоби на територіях, де введено воєнний або надзвичайний стан.

Раніше ми повідомляли, що в українця відібрали машину за несплачені штрафи.