Фахівці підготували рейтинг кросоверів, підвіски яких відрізняються надійністю і довго не вимагають ремонту.

Hyundai ix35 має безліч варіантів комплектації, завдяки чому здатний задовольнити вимоги широкого кола покупців. Повнопривідний крос оснащується дизельним мотором, який може поєднуватись з механічною або автоматичною коробкою передач.

Підвіска рідко вимагає до себе уваги, а найменший ресурс мають стійки стабілізаторів, задні сайлентблоки та пильовики. Оптимальним вибором стануть автомобілі, випущені у 2013 та 2014 роках.

Підвіска Mitsubishi ASX є надійною, але втулки та стійки стабілізаторів необхідно регулярно міняти (добре, що коштують вони недорого). У моторній гамі слід відзначити агрегати об’ємом 1.8 та 2.0 літра, тоді як 1.6-літрового двигуна (114 кінських сил) краще уникати. Приблизно до 150 000 км пробігу необхідно буде замінити амортизаційні стійки та сайлентблоки.

Рестайлінговий кросовер Volkswagen Tiguan 2012-2013 р.в. можна рекомендувати до покупки. На вибір передбачені численні варіанти зв’язок моторів та коробок передач. Найкраще брати Tiguan з 2.0-літровим агрегатом та «автоматом» виробництва Aisin. Підвіску тут вважають бездоганною – вона, напевно, не підведе.

Воістину «невбивною» підвіскою оснащується бюджетний крос Renault Duster. Регулярної заміни вимагатимуть хіба що дешеві стійки та втулки стабілізаторів. Найкраще, якщо в моторному відсіку стоятиме агрегат об’ємом 1.6 літра. А ось півторалітровий дизельний двигун краще оминати.

Звання найкращого кросовера експерти надали Suzuki Grand Vitara. Дуже надійний та якісний автомобіль з мінімальними питаннями до вузлів підвіски. Трансмісії не мають нарікань, а в силовому діапазоні оптимальними варіантами є 2.0 і 2.4-літрові агрегати, тоді як мотор на 1.6 літра брати не варто.