Одразу після початку війни в Україні перестали працювати евакуатори, які забирали авто порушників на штрафмайданчики. Кілька місяців евакуатори використовувалися лише для того, щоб розчищати вулиці та важливі проїзди від покинутих машин. Водночас за кілька тижнів, евакуатори знову повернулися на вулиці столиці та інших українських міст, повідомляє NNews.

Зазначимо, що виписати постанову, за якою автомобіль евакуюватимуть, може не лише Нацполіція, а й інспектори з паркування. Новий законопроект №9092 передбачає, обмежити можливість інспекторам з паркування виписувати постанови, що передбачають евакуацію авто за неправильне паркування.

“Тимчасове затримання транспортних засобів інспекторами з паркування не застосовується на місцевості, де введено правовий режим воєнного стану або правовий режим надзвичайного стану”.

Логіка депутатів з цього питання виглядає так: з морального та етичного погляду неприпустимо вимагати від водіїв дотримання правил дорожнього руху, коли вони кинули свої авто та пішли шукати найближче укриття, щоб зберегти своє життя та здоров’я. Крім цього, під час воєнного стану може виникнути необхідність швидкої евакуації, що буде складно зробити через перебування авто на зберіганні на штрафмайданчику.