Незабаром у Тернополі запрацює нова мережа технічних засобів, призначених для фіксації перевищення швидкості. Таку заяву зробив Олег Вітрук, який є начальником управління транспортних мереж та зв’язку Тернопільської міської ради, повідомляє Avtosota.

Рішення про запровадження локальної мережі стаціонарних технічних засобів, які в автоматичному режимі фіксуватимуть адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, нещодавно прийняли під час сесії міської ради.

Рішення було прийнято на підставі положень Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” та Порядку функціонування системи фіксації адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху в автоматичному режимі, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України № 833 від 10 листопада 2017 року.

Про що мова

Міська рада вирішила впровадити локальну мережу стаціонарних технічних засобів та приладів контролю з метою запровадження системи автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху на вулично-дорожній мережі в межах територіальної громади Тернополя.

Рішення також містить положення щодо забезпечення безпечної технічної експлуатації та обслуговування приладів, а також відповідної інфраструктури.

Контроль за виконанням рішення покладено на постійну комісію міської ради з питань економіки, промисловості, транспорту і зв’язку, контролю за використанням комунального майна, зовнішніх зв’язків, підприємницької діяльності, захисту прав споживачів та туризму. Очікується, що нова мережа технічних засобів підвищить безпеку дорожнього руху та зменшить перевищення швидкості в межах громади Тернополя.