Паливна економічність автомобіля один із головних факторів, що впливає на вартість його утримання. З’ясувати, які сучасні машини здатні похвалитися найменшою витратою палива, вирішили журналісти британського видання «What Car?». У своєму рейтингу вони враховували результати тестів у реальних умовах.

Як відомо, автовиробники часом сильно занижують реальну витрату пального своїх моделей у паспортних даних, проте іноді трапляється і зворотна картина. У деяких випадках з’ясовується, що машини споживають набагато менше бензину або дизеля, ніж заявлено “на папері”.

Проведені випробування одержали назву True MPG. В рамках них тестувальники намагалися їздити найпопулярнішими сучасними автомобілями (віком до 5 років) максимально економічно.

Toyota Yaris Cross Hybrid
Цей японський піднятий хетчбек виявився економічним сучасним авто з витратою палива в 3,91-літра на 100 кілометрів.

Toyota Yaris Hybrid

Компактна 5-дверка з «Країни Сонця, що сходить» виявилася трохи менш паливно-ефективною, ніж її родич із збільшеним кліренсом і пластиковим обважуванням по нижній кромці кузова. Витрата палива – 3,92 літра на 100 км.

Suzuki Ignis K12D 1.2 Dualjet Hybrid

Ще один гібридний компакт-кросовер із Японії, але цього разу від Suzuki. За рахунок зв’язки економічного бензинового ДВЗ та електромотора ця модель споживає на 100 кілометрів шляху в економічному режимі лише 3,93-літра пального.

Skoda Octavia 2.0 TDI 115

Єдиний представник дизельних двигунів у цьому рейтингу. Незважаючи на те, що момент, що крутить, цього двигуна Octavia становить 300 Нм, це не заважає йому демонструвати паливну економічність, витрачаючи всього 4,06-літра «солярки» на 100 км.

Suzuki Celerio 1.0

Замикає цей ТОП компактна 5-дверцята Suzuki, оснащена атмосферним бензиновим мотором. Так, він не може похвалитися високою продуктивністю, проте здатний вразити приголомшливою витратою – всього 4,07-літра на 100 км.