Автомобільні експерти склали рейтинг найкращих кросоверів, які можна купити в Україні.

Ці автомобілі можна придбати в ціновому діапазоні близько 15 000 доларів, пише sud.ua.

Nissan X-Trail (кузов T31)

Експерти радять навіть не розглядати варіант 2-літрового бензинового двигуна з варіаторною коробкою передач та бензиновим двигуном об’ємом 2,5 літра. Краще вибрати 2-літровий дизель на автоматі.

Volkswagen Tiguan

У бік двигунів об’ємом 1,4 краще не дивитись. Ідеальний варіант – 2,0 літровий дизельний двигун. Також непоганий та 2-літровий бензиновий. Експерти попередили, що таке авто не зможе дати вам величезний простір у салоні.

Hyundai Santa Fe/Kia Sorento (2-е покоління)

Ці моделі прославилися через надійні дизельні двигуни об’ємом 2,2 літри, які зарекомендували себе в наших умовах.

BMW X3 (F25)

Експерти вважають, що це дуже якісний автомобіль із сучасним зовнішнім виглядом. Вони радять брати 3,0-літровий дизельний двигун на це авто.

Honda CR-V (4-е покоління)

Краще зупинити вибір на коробці автомат. Головний мінус авто – «старий» дизайн усередині автомобіля. В цілому ж, це надійна та комфортна машина серед кросоверів.

Subaru Forester (4-е покоління)

Усі мотори цієї моделі не викликають запитань у експертів. А ось до варіаторної коробки питання є. Головним плюсом авто є система повного приводу.

Acura MDX

За такі гроші це авто буде щонайменше 10-річним, що може сподобатися далеко не всім. Плюсом моделі є потужний двигун, просунута система повного приводу та преміальний салон.

Mazda CX-5 (1-е покоління)

Ця модель користується особливою популярністю серед викрадачів, на що варто звернути увагу. В іншому питання до кросоверу немає.

Mitsubishi Outlander (3-е покоління)

За словами фахівців, нарікань до роботи будь-яких двигунів моделі немає. Якщо ви берете авто з варіатором, варто враховувати, що за таким автомобілем потрібен особливий догляд.

Land Rover Freelander (2-ге покоління)

Головний плюс, що кросовер може пересуватися і середнім бездоріжжям. Найкращим буде 2,2 дизель із турбонаддувом.