Кросовери – це досить популярний сегмент автомобілів в Україні. За популярністю вони є другим після позашляховиків. І це цілком зрозуміло. Адже кросовери мають відносно хорошу прохідність, практичність, також гідний рівень оснащення і комфорт.

Загалом, багато моделей в нашій країні затребувані. Але, як виявилося, далеко не кожен SUV користується популярністю і деякі з них можуть продаватися місяцями. Далі, ви побачите 3 приклади таких машин.

А тепер розглянемо низьколіквідні кросовери на вторинному ринку України, пише Avtosota.

Kia Sportage II

Середня ціна на цю модель варіюється від 7500 до 9000 доларів. Автомобіль, щодо свого попередника, отримав несучий тип кузова, а також повний приводу, що автоматично підключається. Таким чином корейці відмовилися від концепції компактного позашляховика, яким була перша генерація Спортейдж.

З іншого боку, друге покоління такого Кіа стало більш комфортабельним усередині та отримало великий список обладнання. На асфальті машина веде себе цілком передбачувано, а за його межами можна розраховувати на непогану прохідність, адже кліренс дорівнює 200 міліметрам, тоді як звиси у кузова – короткі.

Проте українці сьогодні такий Спортейдж не шанують і головною причиною тут бачиться дизайн. На жаль, але він надто непоказний, та й морально застарів. У наступника, до речі, проблем із цим вже немає.

Друга причина – слабкі коробки. Причому питання є і до МКПП, і до АКПП. Зокрема, «механіка» має слабкі зчеплення, вал, шестерні. «Автомати» ж, розчаровують швидким перегрівом і електрикою, що гниє, через що з часом, режими на селекторі перестають активуватися.

Ну і третя передумова для низької ліквідності моделі – кузовна корозія. Здебільшого гниття зустрічається під днищем, під гумовими ущільнювачами, а також у підкапотному просторі.

Peugeot 4007

Перший кросовер французької марки, анонсований у 2007-му році. Цікавим є той факт, що він є повним конструктивним аналогом Mitsubishi Outlander XL, адже колись японці співпрацювали з PSA, що і позначилося на їх модельному ряді.

Автомобіль зараз оцінюється в середньому в 9 тисяч доларів. У списку його сильних сторін є просторий салон з третім рядом сидінь, досить непоганий дизайн, хороша керованість і енергоємна підвіска. Також, має місце і прийнятна прохідність. За все це можна сказати спасибі японській компанії Мітсубісі та Аутлендеру – зокрема.

Втім, успіху на вторинному ринку Пежо 4007 так і не досяг. Основна причина – українці не бачать сенсу купувати собі перелицьований Аутлендер, коли є оригінал і труднощів із запчастинами у нього точно вже ніколи не буває.

При цьому, у деяких є забобони щодо якості збірки та комплектуючих. Але це не більше, ніж міф.

Renault Koleos I

Ось вам ще один приклад та плід спільного співробітництва французів та японців. Тільки тепер, йдеться про таких виробників, як Рено і Ніссан. Якщо говорити докладніше, то Колеос є співплатформенником Ніссана Ікс-Трейл і запозичив у нього всю технічну складову.

На вторинному ринку можна купити собі такий, якщо у вас є на рахунку, як мінімум, 9000 у.о. Але купувати Рено не поспішають.

Знову ж таки, знаючі люди розуміють, що краще купити оригінал – Ікстрейл, який перевірений часом та експлуатацією. З іншого боку, у плані тих же позашляхових якостей Колеос не гірший, а комплектації у нього – багатші. Але нажаль…

Друга причина – недовіра до електрики, електроніки. У Рено справді з ними можуть бути проблеми. Зокрема, блоки в салоні чутливі до води та вологи, тому швидко виходять з ладу. А ще часом панель приладів виблискує безліччю індикацій, як новорічна ялинка, але знову ж таки, причина цього явища позначена вище.