За кордоном з’явилася незвична, але актуальна послуга від українців. Ті, хто в той чи інший спосіб опинилися/залишилися за межами України, організували викуп машин на вітчизняних номерах. З одного боку це може здатися дивним, аж ні – це логічна і насправді цікава ідея, пише «ТопЖир».

Адже чимало громадян України, здебільшого жінок, після повномасштабного вторгнення росії виїхали за кордон на власних автівках. І тут виникає питання – що робите з автомобілем української реєстрації, якщо: або не вистачає грошей на життя за кордоном, або автовласник не збирається повертатися на Батьківщину, принаймні у найближчій перспективі. Не слід забувати і про тих, хто банально лишився домівки в Україні.

Усі ми знаємо, що в Європі і тим паче у Штатах вживані машини зазвичай коштують значно дешевше, ніж у нас. Тож тримати «при собі» автомобіль на українських номерах може бути банально невигідно. І ось тут наші люди, як завжди, знайшли спосіб і як заробити, і як допомогти тим, хто хоче з тих чи інших причин позбавитись авто української реєстрації.

Вихід є – українці викуповують у українців за кордоном автомобілі на українських номерах і реекспортують їх «додому»… ось такий він, круговорот «українських» машин у природі під час воєнного стану.