Є автомобілі хороші, погані, а є такі, що розчаровують та не виправдовують очікувань (іноді просто завищених). Американський портал Autoblog.com нещодавно склав список таких моделей.

На думку журналістів, часи, коли “автомобілі зазвичай не заводилися, іржавіли до пилу або просто спалахували”, давно позаду. Стандарти надійності і відповідно поняття про хороші та погані машини змінюються з часом. Так, “є автомобілі, які виконують свою роботу краще, ніж інші, і, отже, є машини, які виконують свою роботу гірше за інші”, але це не привід складати черговий рейтинг на цю тему, пише Avtosota.

Натомість читачам запропонували список автомобілів, що “розчаровують”, який не тільки про рівень техніки, а й про очікування самих журналістів.

«Ми очікували X, а отримали Y. Ми розраховували, що Z зробить ще один хіт, але ні, цього разу вони “пролетіли”. Ми очікували, що щось за 150 000 доларів буде відмінним, але це просто здавалося величезною тратою грошей”, – пояснюють автори.

Отже, ось автомобілі, позашляховики та вантажівки, які найбільше розчарували журналістів Autoblog у 2022 році:

Toyota Tacoma TRD Pro

Toyota Tacoma TRD Pro редактор відділу споживчого ринку Джеремі Корзеневскі похвалив за чудову прогнозовану надійність та вартість при перепродажі, а також здатність версії TDR Pro долати серйозне бездоріжжя. Але, на його думку, їздити на цій моделі де-небудь ще не приносить жодного задоволення. Дуже галасливий двигун, невисокий їздовий комфорт, невдала посадка та інтер’єр, у момент появи моделі в 2016 році – просто прийнятний автомобіль, а “зараз просто гірший у своєму класі”.

Mercedes-Benz EQB 350

Стосовно Mercedes-Benz EQB 350 редактор дорожніх випробувань Зак Палмер запитує: “Як перетворити чудовий і доступний розкішний автомобіль GLB 250 на те, що вам не потрібно?” Проблема в тому, що електричний EQB 350 на 20.000$ дорожчий за базовий GLB, і все, що ви отримуєте за цю переплату, – “тьмяна електрична трансмісія”, яка не дає відчуття, що доплата того коштувала.

Volkswagen Golf GTI

Помічник головного редактора Байрон Херд задля справедливості зазначає, що Volkswagen Golf GTI чудово їде, гостро управляється і правильно звучить, до того ж він практичний для щоденної експлуатації. Розчаровує ж інтер’єр, який “був значно здешевлений, а багато функцій тепер контролюються недопрацьованою інформаційно-розважальною системою, завантаження якої може зайняти дуже багато часу“.

Toyota Sequoia Capstone

Про Toyota Sequoia Capstone старший редактор Джеймс Рісвік прямо пише, що ця модель його “розчарувала” і “дуже важко визначити, в чому Sequoia має якусь перевагу, не кажучи вже про те, щоб не бути останньою”. По суті, критики зазнало все, починаючи з ходової частини і закінчуючи паливною економічністю гібридної версії.

Jeep Wagoneer L

Jeep Wagoneer L у старшого редактора Джона Бєльця Снайдера викликав почуття ностальгії – у його родині був старий Wagoneer за часів його дитинства. Але сучасне втілення його розчарувало. Інтер’єр виявився “досить скрипучим і деренчуючим”, двигун “також видавав дуже дивний шум трохи вище холостого ходу”, а коли автор додав “газу”, “пролунав дивний неприємний гулкий звук, що не схожий на жоден з тих, що я чув раніше”. “Нарешті, наживо він не такий гарний, як на фотографіях, особливо ззаду”, – підбиває підсумок журналіст.

Toyota Crown

Нарешті, Toyota Crown нового покоління. “Я просто не розумію. Він високий і схожий на кросовер, але у нього немає реального додаткового дорожнього просвіту. По суті, це флагман автомобілів Toyota, але у нього менш вражаючий інтер’єр, ніж у Avalon, який він замінює”, – дивується редактор новин Джоел Стоксдейл. – Я просто не знаю, для кого ця машина, і навіть для цієї людини я не впевнений, що це найкращий варіант”.