Українські військовослужбовці опублікували в мережі відео з американським бронеавтомобілем MRAP MaxxPro, який витримав попадання танкового снаряда і протитанкової керованої ракети (ПТКР). Незважаючи на пряме влучення, машина отримала незначні пошкодження, а екіпаж залишився живим. Кадри було опубліковано 3 квітня, повідомляє «Фокус».

«Ось наш броньовичок. Ось пряме влучення з танка. Двигун трохи пошкодило», — розповів автор відео показуючи ліву частину бронеавтомобіля.

Потім військовослужбовець перейшов на інший бік і показав попадання із ПТКР.

«А це в нас попадання ПТУРа. Броню спалило повністю. Шланги згоріли, але екіпаж залишився цілим», — розповів він.

Українські журналісти, коментуючи подію, написали, що 14-тонний колісний бронеавтомобіль MRAP MaxxPro від американської компанії Navistar International неодноразово рятував життя наших бійців. Машина здатна витримати підрив міни потужністю до 7 кг у тротиловому еквіваленті.

Броньовик має інноваційне бронювання 1 та 2 категорії стандарту STANAG 4569 залежно від компонування, яке дозволяє зберегти членів екіпажу та десантників. Листи корпусу машини закріплені за допомогою болтів, що полегшує його ремонт, а в деяких випадках броня доповнюється сіткою, щоб послабити дію кумулятивних снарядів.