Власникам тисяч кросоверів Volkswagen Atlas заборонили перевозити пасажирів на передньому сидінні.

Під відгук потрапили 143 тисячі великих позашляховиків, відомих за межами США як Teramont, повідомляє агентство Reuters з посиланням на Національне управління безпеки дорожнього руху США (NHTSA). Сервіс доведеться відвідати американським господарям Volkswagen Atlas 2018-2021 модельного року та Atlas Cross Sport 2020 модельного року, повідомляє theRoad.

Причина рекомендації — можлива несправність системи виявлення пасажирів на передньому пасажирському сидінні, викликана дефектом проводки. Внаслідок цього подушка безпеки переднього пасажира може не спрацювати, навіть якщо на сидінні є людина. Це збільшує ризик отримання травм під час аварії, вважають NHTSA.

У Volkswagen заявили, що працюють над усуненням проблеми. Очікується, однак, що рішення буде готове лише до кінця 2023 року. До цього моменту власникам Atlas доведеться зберігати передні сидіння кросоверів порожніми. З моменту виявлення несправності Volkswagen не отримував повідомлень про будь-які травми, пов’язані з нею. Втім, не було й інформації про аварії.

Проблема далеко не нова: про неї стало відомо ще у серпні 2019 року. Тоді ж виробник розпочав розслідування. За його результатами в 2021 році було заявлено, що відмова системи має випадковий характер, а сигнальна лампочка спалахує відразу після збою. Ці дані були передані в NHTSA, яке все ж зажадало від Volkswagen подальших дій для виправлення небезпечного дефекту.