Українським водіям нагадали, без чого не можна виїжджати на дорогу, інакше буде штраф чи адміністративний арешт.

Як передає «Хвиля», про це повідомили в одному з українських сервісних центрів МВС України.

Так, виїжджаючи на дорогу, українським водіям не варто забувати про те, що у транспортному засобі мають бути: аптечка, вогнегасник та знак аварійної зупинки, інакше це буде порушенням правил дорожнього руху.

Зокрема, у разі відсутності аптечки, патрульні можуть звинуватити водія у порушенні правил дорожнього руху та виписати штраф розміром 340 гривень.

Як зазначається, це порушення ПДР найчастіше кваліфікують за ч.1 ст.121 КУпАП, висуваючи звинувачення в тому, що водій керує транспортним засобом, який має технічну несправність (відсутність аптечки), за якої експлуатацію автомобіля заборонено. Але тут є певні нюанси.

Щодо відсутності аптечки та вогнегасника у приватному транспортному засобі (який не використовується для надання послуг з перевезення пасажирів), то воно тягне за собою лише попередження.

Окремої відповідальності за водіння без аптечки приватного авто не передбачено в жодному нормативному документі. Це прописано у ст. 125 КУпАП.

Однак відсутність аптечки у автомобіля, який використовується для надання послуг з перевезення пасажирів, спричиняє накладення штрафу у розмірі 680 гривень.

Повторне порушення правил дорожнього руху протягом року тягне у себе позбавлення права управління від 3 до 6 місяців чи адміністративний арешт терміном від 5 до 10 діб.