Німецький автопром, визнаний еталоном світового машинобудування, рік у рік все більше перетворюється на одноразовий. Портал Avtosota з’ясував, від яких моделей радять відмовлятися споживачам самі європейці.

Факт: Німеччина давно працює на первинного покупця, змушуючи його міняти автомобіль чи не кожні три роки після закінчення гарантії. «Вторинка» ж приносить колосальні доходи за рахунок деталей, що стрімко «вмирають». Так, машини-мільйонники — історія минулих років.

Audi R8, TT та Volkswagen Sharan

Приблизно після 2010 року навіть автоконцерни, що називають себе преміальними, перестали створювати надійну і якісну продукцію. Що ж, згадаємо про низку моделей, які планують вирушити на звалище історії.

Серед них: Audi R8 і TT, що прославилися своєю «вбивністю», а також Volkswagen Sharan. До речі, останній експерти авторитетного агентства TÜV назвали одним з найбільш проблемних автомобілів , який завдає безліч клопотів під час експлуатації.

“Поганці” за версією AutoBild та What Car

А ось фахівці AutoBild давно критикують мотор BMW N63B44, який за десяток років пережив чимало доробок, що не позбавили V8 з двома турбінами характерних болячок. Скажімо, форсунки, що вічно підтікають, легко приведуть двигун до гідроудару. Про «масложор», гадаємо, згадувати зовсім не варто.

До речі, надмірним пожиранням мастильних матеріалів страждають і вироби від VAG. Особливо з двигунами ЕА888 у варіаціях 1,8 та 2 літри. Ці агрегати розміняли кілька поколінь, але повністю позбутися підвищеної витрати олії їм так і не вдалося. Втім, як і від передчасного зношування ланцюга ГРМ. Адже раніше ланцюги тих же Audi ходили навіть більше, ніж самі мотори!

До речі, не тільки німці вкрай не рекомендують до купівлі горезвісний седан А6, випущений у період з 2011 по 2018 рік. Скажімо, британські експерти What Car неодноразово вносили цю модель до рейтингу найненадійніших авто. Причина все та ж: слабкий ланцюг ГРМ, а разом із ним і перманентні проблеми з електрикою.

Відзначився і Opel, включаючи Astra, що колись користується в Україні популярністю. Поміняти двигун на автомобілі молодше 2015 року – справа звичайна. Найчастіше страждають власники машин із 1,4-літровим агрегатом під капотом. Прокладки теплообмінника досить швидко починають розсихатися, що призводить до потрапляння олії до антифризу. Також у турбодвигуна слабкі поршні, ланцюг, що швидко розтягується, ГРМ і регулярні поломки системи охолодження.

Тим часом представники загального німецького автоклубу ADAC лають:

  • Кросовери BMW X3, випущені пізніше 2009 року, за систематичні несправності турбокомпресора і стартера.
  • Mercedes-Benz E-класу — за старий ланцюг ГРМ, що все більше нагадує ланцюжок від велосипеда. Правда, мова в даному випадку йде про модифікацію Е200 – повнопривідні авто з потужнішими моторами подібною недугою не страждають.
  • Регулярні складнощі з електрикою мають власники Mercedes-Benz A-класу, починаючи з 2018 року випуску.
  • Горезвісний ГРМ завдає чимало клопоту і забирає гроші у власників GLА, які зійшли з конвеєра пізніше 2012 року.

Після всього вищезгаданого навіть не хочеться говорити про прогалини в збірці, але й ними, на жаль, не гидує німецький автопром. Зазори кузова, хрусткі панелі, пластик, що облітає, «глючна» електроніка — всім цим і не тільки може похвалитися сучасний «технологічний» автомобіль з Німеччини. Найгірше, що подібних дефектів не позбавлений навіть непристойно люксовий Maybach, що вже там розповідати про решту.