Досвідчені автомобільні експерти дали поради новачкам, як діяти в екстремальних ситуаціях під час обгону інших авто.

Про це повідомляє «Апостроф».

За словами фахівців, обгін іншого транспорту та виїзд на зустрічну смугу є доволі ризикованою дією. Якщо бути недостатньо уважним, то є велика загроза потрапляння у дорожньо-транспортну пригоду.

Повернення у свій ряд

Потрібно зрозуміти, чи є можливість з’їхати із зустрічної смуги. У разі, якщо за авто, що обганяється, немає інших машин, то потрібно знизити швидкість і повернутися на свою смугу.

Увімкнення світлотехніки

Якщо водієві не вдалося повернутися до свого ряду, то щоб інші автомобілісти це зрозуміли, потрібно увімкнути миготіння фар. Досвідчені водії зрозуміють, що вам потрібен простір і постараються «звільнити місце», заїхавши на узбіччя, щоб з’явилася можливість розминутися.

Уникнення небезпечних дій

Експерти не радять робити різкий поворот ліворуч, адже цілком можливо, що водій зустрічної автівки теж спробує наблизитися до узбіччя. У такому разі є високий ризик зіткнення. Не потрібно також різко гальмувати, адже це теж не зменшить ймовірність ДТП. Те саме стосується і руху заднім ходом.

Краще не потрапляти до екстремальні ситуації, тобто не намагатися здійснювати обгін, якщо є найменші сумніви щодо безпеки.